Mental julstädning

Idag har jag julstädat. Jag har städat mentalt. Låter kanske konstigt men är imagesalldeles nödvändigt för att komma vidare mot de mål jag satt upp.

Så här års, varje år, brukar jag göra bokslut med mig själv. Vad har året givit mig inom alla livsområden? Har jag lyckats uppnå mina mål som jag satte upp året innan? Om inte; vad var det som gjorde att de inte uppfylldes? Var det något hos mig själv (vilket det oftast är) som hindrade mig att komma dit jag ville?

Jag skriver alltid ner mina bokslut för att sedan kunna se vad jag lyckats bra med så att jag kan fira de framgångarna. Också för att, till nästa år, kunna städa bort de hinder och snubbeltrådar jag satt upp för mig själv.

När städningen och inventeringen är gjord, går jag vidare genom att sätta upp nya mål. Jag skriver också upp delmål så att jag får avstämningar med jämna mellanrum. Bara för att målet inte ska bli för stort och verka ouppnåbart. Jag skriver också ner de ev. hinder jag kan komma på. Bara för att också kunna skriva ner lösningar på dem om de dyker upp.

Det känns gott att ha julstädat. För det är lika viktigt som den julstädning många av oss gör i vår bostad.

Så: Välkommen 2013 med vita, oskrivna blad. Förutom första sidan där mina uppsatta mål finns nedskrivna!

Hur städar du ;)?

Din vän Janet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *