The inner five – att omge sig med rätt människor

Har du ”rätt” människor omkring dig?

Vad menar jag med rätt, kanske du undrar. Jo, de människor som fyller dig med energi.
Det behövs inte så många av dem men de är SÅ viktiga för att vi ska må bra och orka med att vara den vi vill vara.
Låter det flummigt? Inte alls.
Tänk dig dina närmaste vänner eller dina närmsta kollegor. Hur mår du när du har dem omkring dig?
Känner du dig glad, styrkt, inspirerad eller börjar du fokusera på problem istället för kreativa lösningar?
Jag lärde mig av en person att det är viktigt att jag väljer några få vänner som står mig närmast. Kanske bara fem. Om ens det.
På jobbet kanske det bara är en eller ett par stycken.
Dessa personer ska väljas ut med omsorg, ömsesidigt. Det ska vara personer där du kan bygga tillit. Som kan vara din ”kräkpåse” utan att dra ner dig. Precis som du kan vara det omvända. Där du kan hämta energi och ge energi och den tas emot.
Är ni med?
Jag har valt ut mina. Både på jobbet och privat.
Ibland misslyckas det men för det mesta fungerar det alldeles utmärkt!
Vi lever i en tid där allt har en tendens att rusa på fortare och fortare. Då är det viktigt, om vi rycks med lite för mycket, att vi har den där vännen eller kollegan som säger ”hallå! Dags att dra i bromsen och andas.” Eller: ”Du kan inte hinna med allt det där själv! Kom ihåg att be om hjälp. Jag vill hjälpa dig.”
Jag är vännen som påminner om att det är dags att ha lite kul. Som säger att det är ok att göra misstag men ingen är sämre för det.
Nu tror jag ni förstår vad jag menar.
Vi kan ha nära vänner/kollegor och vi kan ha vänner/bekanta/kollegor vi samarbetar jättebra ihop med. Men jag har lärt mig var jag hämtar min energi och då kan jag också ge mer till de människor jag har omkring mig som behöver ha dessa nära vänner/kollegor, men inte har det.
En reflektion så här på kvällskvisten.
Så: vilka är dina fem?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *